Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Πρεσβεία της  Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο


Θεωρήσεις για Κύπρο


Για την επίσκεψή σας στην Κύπρο θα χρειαστεί να έχετε είτε ηλεκτρονική θεώρηση, είτε κανονική εθνική θεώρηση.

1. Ουκρανικό βιομετρικό διαβατήριο για ταξίδια στο εξωτερικό. Για τυχόν επιπρόσθετες πληροφορίες, πατήστε στο σύνδεσμο (link) http://openeurope.in.ua/ru

2. Ηλεκτρονική θεώρηση

Η θεώρηση αυτή εκδίδεται σε ηλεκτρονική μορφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
· Η ηλεκτρονική θεώρηση παραχωρείται δωρεάν και είναι κατηγορίας C (δηλαδή για τουριστικούς σκοπούς). Ανώτατο όριο παραμονής σας στην Κύπρο είναι 90 μέρες. Η μετάβασή σας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με απ’ ευθείας πτήση από Ουκρανία προς Κύπρο (όχι μέσω τρίτης χώρας).
· Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης μεταγενέστερη των 6 μήνες τουλάχιστον πριν από την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ηλεκτρονική θεώρηση.
· Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ηλεκτρονικό έντυπο για αίτηση έκδοσης ηλεκτρονικής θεώρησης.
· Συμπληρώστε προσεκτικά όλα τα στοιχεία που απαιτούνται χρησιμοποιώντας και σαν βοήθημα το παράδειγμα (πατήστε εδώ για το δείγμα). Η συμπληρωμένη κατάλληλα αίτησή σας να σταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση visa-kiev@mfa.gov.cy.
· Η αίτησή σας θα πρέπει να υποβάλλετε 3 και πλέον ημέρες πριν από το ταξίδι. Η ηλεκτρονική θεώρηση εισόδου ισχύει για περίοδο 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της.
· Η επεξεργασία της αίτησης χρειάζεται συνήθως 3 εργάσιμες μέρες. Αφού παραλάβετε την εγκεκριμένη ηλεκτρονική θεώρηση θα πρέπει να την εκτυπώσετε ώστε να μπορείτε να την παρουσιάζεται κατά τους ελέγχους στα αεροδρόμια.
· Για τυχόν επιπρόσθετες πληροφορίες για την ηλεκτρονική θεώρηση, πατήστε στο σύνδεσμο (link) Συνήθεις Ερωτήσεις.
· Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να έχετε περισσότερα ερωτήματα μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ωρών από 15:30 – 17:00 στο τηλέφωνο 0038044-499-6451.

3. National Visa (Εθνική θεώρηση εισόδου)

· Για να μπορέσετε να εξασφαλίσετε εθνική θεώρηση εισόδου θα πρέπει να υποβάλλετε όλα τα απαιτούμενα έγραφα προς το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας. Πατάτε εδώ για τον κατάλογο των εγγράφων που είναι αναγκαία.
· Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εθνική θεώρηση εισόδου έχουν όλοι οι Ουκρανοί πολίτες αλλά και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν προσωρινά στην Ουκρανία ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
· Το διαβατήριο σας πρέπει να είναι έγκυρο για περίοδο πέραν των 3 μηνών.
· Η Πρεσβεία εκδίδει εθνικές θεωρήσεις για μια/δύο ή πολλαπλές εισόδους στην Κυπριακή Δημοκρατία κατηγορίας C (τουριστικούς λόγους). Το κόστος έκδοσης θεώρησης για μια είσοδο είναι 20 ευρώ και για πολλαπλή είσοδο 60 ευρώ.
· Το κόστος έκδοσης εθνικής θεώρησης θα πρέπει να καταβάλλεται σε μετρητά μέσω τράπεζας χρησιμοποιώντας τη συναλλαγματική αξία της ημέρας καταβολής του ποσού.
· Η διαδικασία έκδοσης εθνικής θεώρησης εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις διαρκεί 2-3 ημέρες.
· Το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας μπορεί να ζητήσει επιπρόσθετα στοιχεία για την έκδοση της εθνικής θεώρησης π.χ. απόδειξη οικονομικών πόρων κλπ.

4. Schengen Visa (κατηγορία C)

Εάν είστε κάτοχος διπλής ή πολλαπλής εισόδου Schengen visa, μπορείτε να επισκεφθείτε την Κύπρο και δεν χρειάζεστε ηλεκτρονική θεώρηση ή national visa. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Schengen visa να είναι έγκυρη καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κύπρο.

5. Θεώρηση διαβατηρίου από Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία (κατηγορία C)

Εάν είστε κάτοχος διπλής ή πολλαπλής θεώρησης εισόδου (visa), των πιο πάνω χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την Κύπρο χωρίς να χρειάζεστε ηλεκτρονική θεώρηση ή εθνική θεώρηση εισόδου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η visa να είναι έγκυρη καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κύπρο.

6. Άδεια προσωρινής/μόνιμης παραμονής σε μια από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε περίπτωση που είστε κάτοχος προσωρινής ή μόνιμης άδειας παραμονής χώρας της ΕΕ, δεν χρειάζεστε θεώρηση για είσοδο στην Κύπρο.

Για τυχόν επιπρόσθετες πληροφορίες για τις θεωρήσεις εισόδου, πατήστε στο σύνδεσμο (link) Συνήθεις Ερωτήσεις. Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να έχετε περισσότερα ερωτήματα μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ωρών από 15:30 – 17:00 στο τηλέφωνο 0038044-499-6451.
Σχετικά Αρχεία:

e-ProVisa Form_Kyiv_RU.doc
Το αρχείο χρειάζεται Microsoft Word για να ανοίξει (Μέγεθος: 57,63Kb)
Δείγμα αίτησης για ηλεκτρονική θεώρηση.doc
Το αρχείο χρειάζεται Microsoft Word για να ανοίξει (Μέγεθος: 59,16Kb)
Έγγραφα για εξασφάλιση της Εθνικής θεώρησης εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία.docx
Το αρχείο χρειάζεται Microsoft Word για να ανοίξει (Μέγεθος: 219,12Kb)

Ανακοινώσεις

Twitter

CTO

HIGHER EDUCATION