Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της  Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο

Πληροφορίες για τους Κύπριους επισκέπτες στην ΟυκρανίαΚατά την παραμονή σας στην Ουκρανία σας συμβουλεύουμε να έχετε πάντοτε μαζί σας τα ταξιδιωτικά σας έγραφα. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με τα έγγραφά σας, ή που πιστεύετε ότι τα μέλη της τοπικής αστυνομίας δεν συμπεριφέρονται με τον τρόπο που αρμόζει μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πρεσβεία στο τηλέφωνο 00380444996451.

Συνάλλαγμα

Ταξιδιωτικές επιταγές και διεθνείς πιστωτικές κάρτες, είναι σε γενική βάση, ο ασφαλέστερος και ευκολότερος τρόπος μεταφοράς χρημάτων όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Όμως, επειδή σε κάποιες περιοχές, ενδέχεται να μη μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε, σας συστήνουμε όπως ελέγξετε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα προτού αναχωρήσετε όσον αφορά τον καλύτερο τρόπο μεταφοράς χρημάτων. Σας συστήνουμε να μεταφέρετε πάντοτε μαζί σας μικρό ποσό μετρητών σε τοπικό νόμισμα, προκειμένου να μπορείτε να πληρώσετε το εισιτήριο λεωφορείου ή ταξί και/ή τηλεφωνικές κλήσεις.

To εθνικό νόμισμα της Ουκρανίας είναι η Γρύβνια. Για την ακριβή ισοτιμία της ημέρας μπορείτε να συμβουλευτείτε τις επίσημες ιστοσελίδες των οίκων των διεθνών χρηματαγορών η την ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας http://www.bank.gov.ua/control/en .

Κρατείστε επαφή

Σημειώστε τις λεπτομέρειες επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση, αριθμούς τηλεφώνου και ώρες λειτουργίας) της Κυπριακής Αποστολής στη χώρα που επισκέπτεστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε να αφήσετε επίσης λεπτομέρειες των ταξιδιωτικών σας σχεδίων με τους ανθρώπους της Αποστολής, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει επικοινωνία μαζί σας, ιδιαίτερα αν επισκέπτεστε απομακρυσμένη περιοχή της συγκεκριμένης χώρας ή βρίσκετε σε χώρα που αντιμετωπίζει κρίση (π.χ. κοινωνική αναταραχή, πολιτική αστάθεια, φυσική καταστροφή τρομοκρατική επίθεση, κλπ.).

1. Μια Κυπριακή Διπλωματική Αποστολή ΜΠΟΡΕΙ:
• Να σας βοηθήσει σε περιπτώσεις θανάτου, σοβαρού δυστυχήματος, ή σοβαρής ασθένειας, ενόσω βρίσκεστε στο εξωτερικό,
• να σας εκδώσει προσωρινό ταξιδιωτικό έγγραφο (laissez-passer) αν το διαβατήριό σας λήξει, απωλεσθεί ή κλαπεί,
• να σας εφοδιάσει με κατάλογο τοπικών γιατρών, δικηγόρων και μεταφραστών,
• να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με κάποιο άτομο στην Κύπρο, το οποίο μπορεί να σας προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζεστε,
• σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να καταβάλει χρηματική προκαταβολή που χρειάζεται για τον επαναπατρισμό σας. Η βοήθεια αυτή μπορεί να προσφερθεί αφού εσείς ή οι οικείοι σας / φίλοι σας υπογράψουν σχετικό έντυπο ((Ανάληψη Ευθύνης) συμφωνώντας με την επιστροφή των χρημάτων αυτών προς την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας,
• να παράσχει υπηρεσίες ληξιαρχείου και πιστοποίησης, να επικυρώσει έγγραφα και να διαβιβάσει αιτήσεις και αλλά έγγραφα στις αρμόδιες Κυπριακές Αρχές (π.χ. αιτήσεις διαβατηρίων).

2. Μια Κυπριακή Αποστολή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ:
• Να παρέμβει σε οποιαδήποτε ιδιωτική υπόθεση (π.χ. θέματα αναφορικά με ταξίδια, τράπεζες, ασφάλειες, κλπ.) και να σας πληρώσει τους λογαριασμούς σας (ξενοδοχείο, ιατρικά έξοδα, πρόστιμα, νομική αρωγή, κλπ.),
• να παρέμβει στο έργο των δικαστηρίων και της αστυνομίας αν έχετε παραβεί τους τοπικούς Νόμους (π.χ. δεν μπορεί να κάνει διευθετήσεις για την απελευθέρωση σας από τη φυλακή ή να παρέμβει στις δικαστικές διαδικασίες),
• να παράσχει νομική συμβουλή για οποιοδήποτε λόγο,
• να εξεύρει διαμονή για σας ή να σας βοηθήσει να βρείτε απασχόληση ή να εξασφαλίσετε άδεια παραμονής,
• να εξασφαλίσει παράταση της θεώρησης, της διαμονής ή της άδειας παραμονής σας,
• να σας εξασφαλίσει προνομιακή μεταχείριση στα νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια φυλάκισης / κράτησης ή κατά τη διάρκεια επίσκεψης σας (ως περιηγητή) σε σύγκριση με αυτή που παρέχεται στους υπηκόους της φιλοξενούσας χώρας.


No documents foundΑνακοινώσεις

Twitter

CTO

HIGHER EDUCATION