Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της  Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο

Συνήθεις Ερωτήσεις1. Είναι απαραίτητο να υπάρχει εισιτήριο επιστροφής κατά την άφιξη στην Κυπριακή Δημοκρατία;

Κατά την άφιξη στην Κυπριακή Δημοκρατία με εθνική και άλλες θεωρήσεις, απαιτείται εισιτήριο μετ' επιστροφής επί πληρωμή.

2. Ποια είναι η μέγιστη επιτρεπόμενη περίοδος παραμονής στην Κύπρο;

Η περίοδος παραμονής στην Κύπρο δεν πρέπει να υπερβαίνει συνολικά τις 90 ημέρες εντός 180 ημερών.

3. Ποια έγγραφα πρέπει να προσκομίσω στο αεροδρόμιο μαζί με τη βίζα μου;

Στο αεροδρόμιο της Ουκρανίας μαζί με οποιαδήποτε θεώρηση απαιτείται η προσκόμιση του διαβατηρίου σας, του πληρωμένου εισιτηρίου για την Κύπρο και την επιστροφή. Σε περίπτωση που ταξιδεύετε με παιδί ηλικίας έως 16 ετών συμπεριλαμβανομένου, είναι επίσης απαραίτητο να προσκομίσετε συμβολαιογραφική άδεια του άλλου γονέα για τη μεταφορά του παιδιού και το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού (πρωτότυπο ή επικυρωμένο αντίγραφο).

4. Είναι απαραίτητο να πετάξω προς την Κύπρο μέσω της αντίστοιχης χώρας Σένγκεν αν είμαι κάτοχος βίζας Σένγκεν πολλαπλών εισόδων ή έχω άδεια διαμονής σε χώρα Σένγκεν;

Εάν είστε κάτοχος θεώρησης Σένγκεν πολλαπλών εισόδων ή έχετε άδεια διαμονής σε χώρα Σένγκεν, δεν είναι απαραίτητο να πετάξετε προς την Κύπρο μέσω της σχετικής χώρας Σένγκεν.

5. Μπορώ να λάβω συμβουλές για προξενικά θέματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας παρέχει συμβουλές αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου από τις 15:30 έως τις 17:00 (Δευτ. - Παρ.) στο τηλ. +38044 4996451 και κατά τη διάρκεια της προσωπικής υποδοχής στο Προξενικό Τμήμα από τις 10:00 έως τις 13:00 (Δευτ. - Παρ.).

6. Μπορώ να λάβω συμβουλές για θέματα θεώρησης στην Πρεσβεία;

Τα θέματα θεωρήσεων διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από το προξενικό τμήμα της πρεσβείας, η ίδια η πρεσβεία δεν παρέχει συμβουλές για τα θέματα αυτά.

7. Ποια έγγραφα πρέπει να προσκομίσω στο προξενείο για να αποκτήσω εθνική θεώρηση (μονής εισόδου, πολλαπλής εισόδου);

Τη δέσμη των εγγράφων που απαιτούνται για την υποβολή αίτησης για εθνική θεώρηση μπορείτε να βρείτε εδώ. Σημειώστε ότι το προξενικό τμήμα μπορεί, κατά την κρίση του, να ζητήσει πρόσθετα ή διορθωμένα έγγραφα στο υποβληθέν πακέτο.

8. Πόσες ημέρες χρειάζονται για την έκδοση εθνικής θεώρησης;

Η επεξεργασία της εθνικής θεώρησης διαρκεί 3 εργάσιμες ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επεξεργασία του πακέτου αιτήσεων εθνικής θεώρησης μπορεί να απαιτήσει επιπλέον χρόνο.

9. Πόσο κοστίζει μια εθνική θεώρηση;

Το κόστος της εθνικής θεώρησης υπολογίζεται ανάλογα με την κατηγορία που συσχετίζεται με την ηλικία, την ιθαγένεια, το είδος της δραστηριότητας κ.λπ. του ταξιδιώτη και ανέρχεται σε 35 ή 80 ευρώ. Οι κάτοχοι βιομετρικών διαβατηρίων της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Γεωργίας, της Μολδαβίας, της Βόρειας Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της Ουκρανίας δεν χρειάζονται θεώρηση εισόδου. Επίσης, σε ορισμένες κατηγορίες ταξιδιωτών χορηγείται θεώρηση χωρίς χρέωση.

10. Ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής της εθνικής θεώρησης;

Το τέλος θεώρησης καταβάλλεται ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης με τραπεζική κάρτα μέσω του τερματικού στο Προξενικό Τμήμα στο εθνικό νόμισμα - γρίβνα, με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία του Γενικού Λογιστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επίσης, η εθνική θεώρηση μπορεί να καταβληθεί σε μετρητά με μεταφορά σε τραπεζικό υποκατάστημα. Όταν υποβάλλετε αίτηση για εθνική θεώρηση, ο υπάλληλος του Προξενικού Τμήματος θα σας δώσει τις λεπτομέρειες για την πληρωμή.

11. Ποιος δικαιούται να εκδώσει εθνική θεώρηση;

- πολίτες της Ουκρανίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, των οποίων η περίοδος ισχύος του διαβατηρίου δεν είναι μικρότερη από 3 μήνες από τη στιγμή της επιστροφής στο έδαφος της Ουκρανίας,
- πολίτες τρίτων χωρών που βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, των οποίων η περίοδος ισχύος του διαβατηρίου δεν είναι μικρότερη από 3 μήνες από τη στιγμή της επιστροφής στο έδαφος της Ουκρανίας.Ανακοινώσεις

Twitter

D.Ministry of Tourism

HIGHER EDUCATION

Facebook