Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της  Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο

Συνήθεις Ερωτήσεις1. Είναι απαραίτητο να κατέχω εισιτήριο επιστροφής ταξιδεύοντας για Κύπρο;

Είτε είστε κάτοχος ηλεκτρονικής θεώρησης ή National visa είναι απαραίτητο να έχετε κράτηση για εισιτήριο επιστροφής από Κύπρο.

2. Μπορώ να υποβάλλω νέα αίτηση για ηλεκτρονική Θεώρηση προτού λήξει η εγκεκριμένη ηλεκτρονική Θεώρηση που κατέχω;

Μπορείτε να υποβάλετε νέα αίτηση υπό την προϋπόθεση ότι με την ήδη εγκεκριμένη ηλεκτρονική θεώρηση, η συνολική διάρκεια παραμονής στην Κύπρο τις τελευταίες 180 μέρες δεν έχει υπερβεί τις 90 μέρες.

3. Πότε μπορώ να υποβάλω αίτηση για ηλεκτρονική θεώρηση;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση οποιαδήποτε μέρα της βδομάδας. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί όχι ενωρίτερα από 3 μήνες από την προγραμματισμένη ημερομηνία ταξιδίου σας και τουλάχιστον 3 μέρες πριν την πραγματοποίησή τους.

4. Ποια έγγραφα είναι αναγκαία να αποστέλλω για την έκδοση της ηλεκτρονικής Θεώρησης;

Είναι αναγκαίο να αποσταλεί έγκαιρα στην Πρεσβεία το σχετικό έντυπο αίτησης κατάλληλα και ορθά συμπληρωμένο.

5. Πόσες αιτήσεις είναι δυνατό να αποσταλούν σε ένα μόνο ηλεκτρονικό μήνυμα;

Το ανώτατο όριο αποστολής αιτήσεων σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα είναι 10 αιτήσεις.

6. Αποστέλλεται επιβεβαίωση παραλαβής της αίτησης μας;

Όχι, η αίτηση σας θα τύχει επεξεργασίας και σε διάστημα 3 εργάσιμων ημερών θα έχετε την απάντηση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

7. Εάν έχω αμφιβολίες κατά πόσο η αίτηση μας έχει παραληφθεί, μπορώ να την ξαναστείλω;

Όχι, η αίτηση πρέπει να αποστέλλεται μόνο μια φορά. Η αποστολή εκ νέου της αίτησης μόνο προβλήματα και καθυστέρηση θα δημιουργήσει.

8. Τι πρέπει να κάνω όταν παραλάβω την ηλεκτρονική θεώρηση;

Την ηλεκτρονική θεώρηση θα πρέπει να την εκτυπώσετε και να την έχετε μαζί σας να την παρουσιάσετε στον έλεγχο του αεροδρομίου.

9. Ποιά άλλα έγγραφα μαζί με την ηλεκτρονική θεώρηση πρέπει να έχω μαζί μου για τους ελέγχους στα αεροδρόμια;

Υια τα αεροδρόμια στην Ουκρανία μαζί με αντίγραφο της ηλεκτρονικής θεώρησης θα πρέπει να παρουσιάσετε το έγκυρο διαβατήριό σας μαζί με το αεροπορικό εισιτήριο. Στην περίπτωση που ταξιδεύετε με παιδιά κάτω των 16 χρόνων θα πρέπει να παρουσιάσετε πιστοποιημένη εξουσιοδότηση από τον γονέα που δεν συνταξιδεύει και το πιστοποιητικό γεννήσεως του παιδιού. Κατά την άφιξή σας στην Κύπρο εκτός του αντίγραφου της ηλεκτρονικής θεώρησης και το έγκυρο διαβατήριο θα πρέπει να παρουσιάσετε και τα ακόλουθα:

  • Αεροπορικό εισιτήριο με ημερομηνία επιστροφής.
  • Έγγραφα που να αποδεικνύουν το λόγο επισκεψής σας και το χώρο διαμονής σας (π.χ. κρατήσεις ξενοδοχείου, πιστοποιημένη επίσημη πρόσκληση).
  • Απόδειξη οικονομικών δυνατοτήτων (50 ευρώ την ημέρα για την περίοδο της διαμονής σας, τραπεζική εγγύηση κλπ).

10. Σε ποια κατηγορία ανήκει η ηλεκτρονική θεώρηση;

Η ηλεκτρονική θεώρηση ανήκει στην κατηγορία C που αφορά "Τουρισμό". Η κατηγορία αυτή δεν σας δίνει δικαιώματα εργασίας, φοίτησης κλπ στην Κύπρο.

11. Για κατόχους της Schengen visa είναι αναγκαίο να μεταβούν μέσω μιας χώρας που ανήκει στο Schengen για να επισκεφθούν την Κύπρο;

Εάν είστε κάτοχος Schengen visa μπορείτε να επισκεφθείτε την Κύπρο με απ΄ ευθείας πτήση χωρίς ενδιάμεσο σταθμό σε άλλη χώρα που ανήκει στο Schengen.

12. Μπορώ να αποστείλω ηλεκτρονικό μήνημα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική θεώρηση;

Το Προξενικό Τμήμα της Πρεσβείας δίνει μόνο τήλεφωνικές πληροφορίες το Προξενικό Τμήμα μπορεί να σας δεχτεί στα Γραφεία της Πρεσβείας από Δευτέρα - Παρασκευή μεταξύ των ωρών 10:00 - 13:00.


Ανακοινώσεις

Twitter

CTO

HIGHER EDUCATION