Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της  Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ukrainian children in summer camp in Cyprus 2017

The Republic of Cyprus is hosting children from Eastern Ukraine within the Ministry of Education and Culture hospitality programme. The children's recreation lasts from 16 up to 25 July 2017 in a high-mountain camp in the village of Prothromos, Troodos Mountains. Happy smiles on the kids' faces say it all.
Στις 19 Μαϊου 2017, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας κ. Pavlo Klimkin έγινε δεκτός από το Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδης στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ουκρανίας και τρόποι για την περαιτέρω βελτίωση τους.Φέτος η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας της Ευρώπης που διοργάνωσε η Τοπική Κυβέρνηση της Πόλης του Κιέβου. Κιεβίτες και επισκέπτες της πρωτεύουσας επισκεφθηκαν το περίπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πλατεία Sofiyska στις 14 Μαϊου 2017 για να διευρύνουν τις γνώσεις τους για την Κύπρο, την ιστορική της κληρονομιά και τους τουριστικούς προορισμούς της. Στην εξέδρα η φιλαρμονική της Ουκρανίας έπαιξε το παραδοσιακό τραγούδι "το γιασεμί" και πρόβαλε μικρή ταινία με τις ομορφιές της Κύπρου.
Στις 10 Μαϊου 2017, ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χάρης Γεωργιάδης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας κ. Oleksandr Danyliuk στη Λευκωσία. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τις τρέχουσες διμερείς οικονομικές σχέσεις και τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο οικονομικό τομέα.


Στις 21 Μαρτίου 2017, η Υπουργός Παιδείας και Επιστημών της Ουκρανίας κα Liliya Hrynevych πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Κύπρο. Η κα Hrynevych είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή και τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής τών Αντιπροσώπων κ Κυριάκο Χατζηγιάννη. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση και οι προοπτικές της συνεργασίας Ουκρανίας-Κύπρου στον τομέα της εκπαίδευσης.
Ανακοινώσεις

Twitter

CTO

HIGHER EDUCATION