Κυπριακή Δημοκρατία
Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αγία Πετρούπολη


Γενικό ΠρoξενείοΤο Γενικό Προξενείο της Κύπρου ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2003. Η προξενική του περιφέρεια εκτείνεται, πέραν από την πόλη της Αγίας Πετρούπολης, στις επαρχίες του Αρχαγκέλσκ, Λένιγκραντ, Μούρμανσκ, Νόβγκοροντ, Πσκόφ και στην Δημοκρατία της Καρελίας.

Αποστολή του Γενικού Προξενείου είναι η περαιτέρω εμβάθυνση των υφιστάμενων δεσμών της Κύπρου με τη Βορειοδυτική Περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η προώθηση των διμερών σχέσεων στους τομείς του τουρισμού,του πολιτισμού, της οικονομίας και της εκπαίδευσης. Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων (αδελφοποιήσεις δήμων, επισκέψεις οργανωμένω συνόλων κλπ.)το οποίο ενισχύει και προβάλλει την εικόνα της Κύπρου στη Βορειοδυτική Ρωσία.

Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του Γενικού Προξενείου αφορά στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου σε κατοίκους της βορειοδυτικής περιοχής που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο. Επιπλέον, το Γενικό Προξενείο προσφέρει προξενικές υπηρεσίες σε Κύπριους πολίτες.

Από την 1η Ιανουαρίου 2005, το Γενικό Προξενείο στεγάζεται σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Furshtatskaya, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Furshtatskaya Ulitsa 27
191123 Αγία Πετρούπολη
Ρωσική Ομοσπονδία

Τηλέφωνο: (+7 812) 4562255

Τηλεομοιότυπο: (+7 812) 4562266

E-mail: spbconsulate@mfa.gov.cyΕπενδύστε στην Κύπρο

Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο

Κυβερνητική Πύλη

ΚΟΤ

Agrotourism

police

Flavours of Cyprus