Έμβλημα Κυπριακής Δημοκρατίας
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι

Τουρισμός


Τουρισμός

Το κλίμα και οι φυσικές ομορφιές της Κύπρου, καθώς και ο αρχαιολογικός της πλούτος και η παραδοσιακή φιλοξενία των ανθρώπων της, καθιστούν το νησί έναν ιδανικό προορισμό διακοπών. Από την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, η Κυβέρνηση δίνει μεγάλη προτεραιότητα στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.

Με εξαίρεση τις αρνητικές συνέπειες που επέφερε η τουρκική εισβολή το 1974, η ανάπτυξη του τουρισμού στην Κύπρο ήταν συνεχής και ταχεία, με τον τομέα αυτό να αποτελεί πλέον έναν από τους κυριότερους τομείς της οικονομίας. Η τουρκική εισβολή προκάλεσε ένα σοβαρό πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία, με την απώλεια του Διεθνούς Αερολιμένα Λευκωσίας και του 65% της συνολικής δυναμικότητας σε κλίνες του νησιού στις δύο κύριες τουριστικές περιοχές της Αμμοχώστου και της Κερύνειας, συνολικά περίπου 12.353 κλίνες. Ως αποτέλεσμα της εισβολής, οι αφίξεις τουριστών είχαν μειωθεί κατακόρυφα με μόνο 47.085 τουρίστες να επισκέπτονται το νησί το 1975, σε σύγκριση με 264.066 το 1973.

Ωστόσο, μέσα από τις σοβαρές προσπάθειες που καταβλήθηκαν τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τον ιδιωτικό τομέα η τουριστική βιομηχανία έχει αναζωογονηθεί, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η θέση της Κύπρου στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Μέχρι το 1979 οι αφίξεις τουριστών ξεπέρασαν τα προ της εισβολής επίπεδα και το 1999 η εισροή τουριστών έφθασε τα 2.434.285 ενώ το 2017 ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια.

Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) ιδρύθηκε το 1969 από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο σκοπός του ΚΟΤ, σύμφωνα με το νόμο, είναι η οργάνωση και προώθηση του τουρισμού στην Κύπρο με τη χρήση όλων των δυνατοτήτων και διαθέσιμων πόρων.

Ο ΚΟΤ παρέχει βοήθεια σε επαγγελματικούς φορείς, εταιρείες και ιδιώτες που ενδιαφέρονται για τον τουρισμό στην Κύπρο. Ωστόσο, ως ένας ημι-κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός, δεν εκτελεί τις λειτουργίες ενός ταξιδιωτικού πράκτορα.


Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Επίσημη Ιστοσελίδα Τουρισμού Κύπρου: www.visitcyprus.com

Χρήσιμες Συμβουλές


List of hotels situated in the Turkish occupied part of Cyprus.pdfList of hotels situated in the Turkish occupied part of Cyprus.pdfΣχετικά Αρχεία:

List of hotels situated in the Turkish occupied part of Cyprus.pdf
Το αρχείο χρειάζεται Acrobat Reader για να ανοίξει (Μέγεθος: 95.36Kb)

No documents foundCOME Banner

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΥΡΥΔΙΚΗ

ΟΙΚΑΔΕ

Invest Cyprus

Πανεπιστήμιο Κύπρου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ