Κυπριακή Δημοκρατία
Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μόσχα


ΠρέσβηςΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΑΡΚΙΔΗΣ
ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Ο κ. Λεωνίδας Μαρκίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 4 Μαΐου 1954. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ύστερα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille στην Γαλλία.
Ο κ. Μαρκίδης ξεκίνησε να υπηρετεί στην Διπλωματική Υπηρεσία της Κύπρου το 1981 και εργάστηκε στην Πολιτική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών στη Λευκωσία μέχρι τον Ιανουάριο του 1984. Στη συνέχεια διορίστηκε Πρώτος Γραμματέας στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Ουάσινγκτον, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου υπηρέτησε μέχρι το 1989. Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε στη Δεύτερη Πολιτική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών που έχει αρμοδιότητα για το Κυπριακό ζήτημα. Το 1993 ο κ. Μαρκίδης εργάστηκε ξανά στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον σαν Σύμβουλος ‘Α και Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αποστολής μέχρι τον Αύγουστο 1996. Τα επόμενα τρία χρόνια έως τον Απρίλιο 1999 εργάστηκε σαν Σύμβουλος ‘Α στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Γαλλία.
Τον Απρίλιο 1999 διορίστηκε Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Φινλανδία (με παράλληλη διαπίστευση στην Εσθονία). Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του, τον Ιανουάριο 2002, ο κ. Μαρκίδης επέστρεψε στη Λευκωσία, όπου εργάστηκε ως Διευθυντής του Τμήματος Πολυμερών Σχέσεων στην Πολιτική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών μέχρι το τέλος του 2003.
Από τον Ιανουάριο 2004 έως τον Ιανουάριο του 2008 ο κ. Μαρκίδης ήταν Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας με παράλληλη διαπίστευση στην Ουκρανία. Από το 2008 έως 2011 εργάστηκε ως Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης και Οικονομικών υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης διετέλεσε επικεφαλής-συντονιστής της ειδικής ομάδας του Υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία της Προεδρίας από την Κύπρο του Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Την 1η Φεβρουαρίου 2011 διορίστηκε Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιταλία με παράλληλη διαπίστευση στην Δημοκρατία της Μάλτας και Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου.
Μετά την επιστροφή στη Λευκωσία τον Ιανουάριο 2015 ο κ. Μαρκίδης διορίστηκε Διευθυντής της Υπηρεσίας αποδήμων και επαναπατρισθέντων. Από τις 15 Ιουνίου 2017 είναι Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο κ. Μαρκίδης είναι επίσης παράλληλα διαπιστευμένος στην Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργισία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν και Ουζμπεκιστάν.
Ο κ. Μαρκίδης έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε πολλά διεθνή συνέδρια και συναντήσεις. Μιλά ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά και διαθέτει καλή γνώση ισπανικών, γερμανικών και ιταλικών.
Ο κ. Μαρκίδης είναι παντρεμένος, έχει έναν γιο.


Provisa Moscow

Pro-visa St.Petersburg

KOT

cycc

flavours

cipa

about cyprus

Ανώτερη εκπαίδευση