Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων - 24/04/2008


O Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2008 για το Λουξεμβούργο όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε.


Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται τα Δυτικά Βαλκάνια, η Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή καθώς και η κατάσταση στη Ζιμπάμπουε, το Ιρακ και τη Βιρμανία. Θα συζητηθούν επίσης θέματα που αφορούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς επαφές και συναντήσεις. Κατά την παραμονή στο Λουξεμβούργο ο κ. Κυπριανού θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Jan Asselborn.

Από το Λουξεμβούργο ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί, την Τρίτη 29 Απριλίου, 2008, στο Βερολίνο όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας. Την Τετάρτη, 30 Απριλίου, 2008, ο κ. Κυπριανού θα έχει συνάντηση με τον ομόλογο του Ομοσπονδιακό Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Dr. Frank-Walter Steinmeier. Αντικείμενο των συνομιλιών μεταξύ των δύο Υπουργών θα είναι οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο ο κ. Κυπριανού θα έχει επίσης συνάντηση με την Πρόεδρο της Ομάδας του κόμματος των Πρασίνων στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας κα Renate Kόnast και το Σύμβουλο για Ευρωπαϊκά Θέματα της Καγκελαρίου και Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Δρα Uwe Corsepius.

Ο κ. Κυπριανού επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη 1 Μαίου, 2008.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:13:09 PM