Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Χαιρετισμός του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού στην εναρκτήρια τελετή της ΚΒ΄ Συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και του Δ΄ Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΝΕΠΟΜΑΚ - 19/08/2008


Mε ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση σας καλωσορίζω στην Κύπρο και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της 22ης Συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων της ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ και του Δ΄ Παγκόσμιου Συνέδριου της Νεολαίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ).


Η εδώ παρουσία σας, όπως κάθε χρόνο, συμβολίζει την κοινή επιθυμία και συλλογική προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και δικαίωση του αγώνα μας.

Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε για τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειές σας στο εξωτερικό για την προώθηση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του εθνικού μας προβλήματος, στις χώρες διαμονής και δραστηριοποίησής σας. Με τις δικές σας προσπάθειες αφυπνίζονται και ενεργοποιούνται οι δυνάμεις και οι παράγοντες που απαιτούνται για την ευόδωση του μεγάλου μας στόχου, της επανένωσης της πατρίδας μας. Χάρη σε σας αντέξαμε τόσα χρόνια αντίστασης και αγώνα, καθώς αποτελείτε αναντικατάστατο στήριγμα όλων των προσπαθειών μας.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών τόσο μέσω της Υπηρεσίας Αποδήμων όσο και μέσω όλων των Διπλωματικών Αποστολών, αλλά και εγώ προσωπικά, είμαστε δίπλα σας συμπαραστάτες και συνεργάτες των προσπαθειών σας.

Στην κοινή μας προσπάθεια ανεκτίμητης ηθικής και πολιτικής σημασίας είναι η συμβολή των φίλων και υποστηρικτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ιδιαίτερα θα ήθελα να υπογραμμίσω, για ακόμη μια φορά, την αμέριστη και σταθερή υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, του πολιτικού κόσμου και όλου του ελληνικού λαού στον αγώνα της Κύπρου και του λαού της για δικαίωση.

Θα ήθελα να καλωσορίσω την εδώ παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας καθώς και του Προέδρου και μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό της Βουλής των Ελλήνων.

Χαιρετίζω, επίσης, την παρουσία των Βρετανών Βουλευτών Jim Sheridan και Alan Meale, και εκφράζω τις ευχαριστίες μου για τη συνεχή και συνεπή υποστήριξή τους.

Θα αποτελούσε παράλειψη να μην εκφράσω την ιδιαίτερη εκτίμησή μου προς το έργο που επιτελούν οι παγκόσμιες οργανώσεις των Κυπρίων αποδήμων ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ. Είναι σε όλους γνωστό το έργο που επιτελείται από τις οργανώσεις αυτές διεθνώς. Το πολύπλευρο αυτό έργο ενισχύει τη διεθνή φωνή και υπόσταση της πατρίδας μας και καθιστά την παρουσία της ολοζώντανη στο διεθνή ορίζοντα.

Στέκομαι όμως ιδιαίτερα στους νέους που αποτελούν τη χρυσή ελπίδα του μέλλοντος και μας κάνουν να αισθανόμαστε περήφανοι. Αυτοί οι νέοι δίνουν σήμερα το παρών τους με μόνο κίνητρο την προσφορά προς την πατρίδα. Αγωνιούν για το μέλλον της Κύπρου μας και διεκδικούν δυναμικά τα δίκαιά της.

Με φορέα τη Νεολαία των Αποδήμων Κυπρίων, η Κύπρος αναμένει από το πιο ζωντανό και ενεργητικό κομμάτι της ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα διακρίνονται από την νεανική ορμή και διεκδικητικότητα.

Θέλω να συγχαρώ και να χαιρετίσω την πρωτοβουλία για αφιέρωση μιας ολόκληρης μέρας από τις εργασίες του Συνεδρίου της ΝΕΠΟΜΑΚ στο Κυπριακό, παραθέτοντας προγράμματα δράσης και διαφώτισης και παρουσιάζοντας ειδική έκθεση για την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στην κατεχόμενη Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια και των δύο συνεδρίων θα έχουμε την ευκαιρία για συνολική και λεπτομερή ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και για ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα προβλήματα και τις ανησυχίες των Κυπρίων αποδήμων.

Θα ήθελα να εκφράσω τη βεβαιότητα ότι οι συζητήσεις σας θα είναι και φέτος εποικοδομητικές και θα βοηθήσουν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των κοινών μας στόχων μας.

Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι παραγωγικές και ουσιαστικές συζητήσεις καθώς επίσης ευχάριστη και καλή παραμονή στην Κύπρο μας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:55:58 PM