Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ για την κατάσταση στην Αϊτή - 01/18/2010


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες έκτακτη Σύνοδος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ για την κατάσταση στην Αϊτή. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.


Κατά τις εργασίες της Συνόδου έγινε απολογισμός της κατάστασης στην Αϊτή και εξετάστηκαν σειρά έκτακτων μέτρων για την παροχή άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράλληλα, τις εργασίες του Συμβουλίου απασχόλησαν οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανάγκες για την αποκατάσταση, ανασυγκρότηση και ανοικοδόμηση της χώρας.

Στα Συμπεράσματα που υιοθέτησε το Συμβούλιο υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, η σημασία της ταχείας και συντονισμένης δράσης της διεθνούς κοινότητας στη βάση των ανθρωπιστικών αρχών. Παράλληλα, τονίζεται η άμεση ανταπόκριση της ΕΕ και των κρατών μελών της για την παροχή έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποστολή ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή. Σε ό,τι αφορά την παροχή έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της για εισφορά ύψους 30 εκ. ευρώ, ενώ η συνολική εισφορά των κρατών μελών της ΕΕ ανέρχεται σε 92 εκ. ευρώ. Η άμεση εισφορά της Κυπριακής Κυβέρνησης ανέρχεται στις 100,000 ευρώ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:24:05 PM