Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο κ. Πέτρος Κέστορας νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Λευκορωσία - 08/02/2010


Ο κ. Πέτρος Κέστορας επέδωσε στις 29 Ιανουαρίου τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Λευκορωσίας κ. Alexander Lukashenko ως νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Λευκορωσία, με έδρα τη Μόσχα.


Σε αντιφώνηση του προς τους Πρέσβεις που είχαν επιδώσει τα διαπιστευτήρια τους, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, αναφερόμενος στις σχέσεις Λευκορωσίας - Κύπρου, υπογράμμισε ότι η Λευκορωσία χαιρετίζει τη δραστηριοποίηση του κυπριακού κεφαλαίου στη χώρα και προσβλέπει στη συνεργασία των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού, όπου η Κύπρος έχει επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα.

Σε συνάντηση που είχε ο κ. Πρέσβης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας κ. Sergei Μartynov υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων σ’ όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτικό, οικονομικό, επενδυτικό και τουριστικό τομέα.

Ο κ. Κέστορας ενημέρωσε, επίσης, τον Υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό ζήτημα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:24:53 PM