Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Παρουσίαση βιβλίου «ΙΡΛΑΝΔΙΑ- ΚΥΠΡΟΣ: Παράλληλοι Δρόμοι. Κοινές Επιδιώξεις» - 25/06/2013


Εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη, 26 Ιουνίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το βιβλίο με τίτλο «ΙΡΛΑΝΔΙΑ- ΚΥΠΡΟΣ: Παράλληλοι Δρόμοι. Κοινές Επιδιώξεις».


Χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών ο κ. Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γιώργος Καζαμίας και ο Πρέσβυς της Ιρλανδίας στην Κύπρο κ. Patrick Scullion.

Το βιβλίο είναι προϊόν της συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών με το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Ευρωδακτύλιος», το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία μιας τράπεζας πληροφοριών για τις σχέσεις της Κύπρου με τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ. Η έκδοση καλύπτει τις ιστορικές, πολιτικές, πολιτιστικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών διά μέσου των αιώνων. Πρόκειται για το πέμπτο βιβλίο της σειράς που εκδίδεται στο πλαίσιο του ιδίου προγράμματος. Τα άλλα τέσσερα αφορούν στις σχέσεις της Κύπρου με την Ισπανία, τις σχέσεις της Κύπρου με την Ουγγαρία, τις σχέσεις της Κύπρου με την Πολωνία και τις σχέσεις της Κύπρου με τη Δανία.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:44:53 PM