Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Πρώτος Πρέσβης της Κύπρου στην Ονδούρα - 29/11/2010


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό κ. Βασίλης Φιλίππου επέδωσε στις 23/11/10, τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Ονδούρας κ. Porfirio Lobo Sosa ως ο πρώτος Πρέσβης της Κύπρου στην Ονδούρα με έδρα την πόλη του Μεξικού. Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του ο κ. Φιλίππου διαβίβασε τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια προς τον Πρόεδρο, την Κυβέρνηση και τον λαό της Ονδούρας.


Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ονδούρας, ο Πρέσβης της Κύπρου αφού ευχαρίστησε για τη σταθερή αλληλεγγύη και συνεπή στάση της Ονδούρας όσον αφορά το Κυπριακό, προέβη σε εκτενή ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών παρουσιάζοντας το σχετικό τρίπτυχο των προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην αντιφώνηση του ο Πρόεδρος της Ονδούρας αναφέρθηκε στους εξαιρετικούς δεσμούς φιλίας που διέπουν τις σχέσεις των δυο χωρών και εξέφρασε την ειλικρινή εκτίμηση και φιλία του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπογράμμισε την πλήρη και σταθερή υποστήριξη της Κυβέρνησης του, στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος, τονίζοντας ότι η λύση θα πρέπει να εδράζεται στη βάση των προνοιών των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών. Τέλος, ο Πρόεδρος της Ονδούρας ζήτησε από την Κυπριακή Κυβέρνηση τη συνεργασία της στον τομέα του Τουρισμού και της Παιδείας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:30:17 PM