Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Nέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ουνέσκο - 08/10/2010


Ο νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ουνέσκο Πρέσβης κ. Κορνήλιος Σ. Κορνηλίου, επέδωσε στις 4 Οκτωβρίου 2010 στο Παρίσι τα διαπιστευτήριά του στη Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού κα Irina Bokova. Τον κ. Πρέσβη συνόδευαν η Αναπληρωτής Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ουνέσκο κα Φωτεινή Παναγή και η Γραμματέας Α’ στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι κα Εύα Γιασεμίδου.


Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος διαβεβαίωσε τη Γενική Διευθύντρια για την υποστήριξη της Κύπρου στο πολύπλευρο έργο του Οργανισμού. Η κα Bokova εξέφρασε την εκτίμησή της για τη στενή συνεργασία με την Κύπρο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υποστήριξη του Ιδρύματος Λεβέντη σε σημαντικά προγράμματα της Ουνέσκο, όπως είναι η εκπαίδευση γυναικών σε αφρικανικές χώρες και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της για την υποστήριξη της Κύπρου στην εκλογή της στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού.

Η κα Bokova σημείωσε επίσης, ότι στις προτεραιότητες της συγκαταλέγεται η εφαρμογή προγραμμάτων για προώθηση της ανάπτυξης μέσω του πολιτισμού. Ο κ. Πρέσβης εξέφρασε την ετοιμότητα της Κύπρου να μελετήσει συγκεκριμένες προτάσεις για υποβοήθηση των δραστηριοτήτων και για προβολή των αξιών της Ουνέσκο, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τη γεωγραφική της θέση.

Περαιτέρω ο κ. Κορνηλίου έκανε αναφορά στην ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012, διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα της Κύπρου να συμβάλει ενεργά ως Προεδρία στο έργο του Οργανισμού.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος διεβίβασε τέλος πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού προς τη Γενική Διευθύντρια της Ουνέσκο, για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στην Κύπρο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:28:53 PM