Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στη Βέρνη με την Ελβετίδα ομόλογο του - 09/04/2009


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη εργασίας στη Βέρνη της Ελβετίας, όπου είχε συνομιλίες με την Ελβετίδα ομόλογο του κα Micheline Calmy-Rey. Η επίσκεψη του κ. Κυπριανού πραγματοποιείται σχεδόν μια δεκαετία μετά την τελευταία επίσκεψη Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών στην Ελβετία.


Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ελβετίας , οι σχέσεις Ελβετίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παγκόσμια οικονομική κρίση, το Μεσανατολικό και άλλα διεθνή θέματα. Στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν στη σύναψη πολιτιστικής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελβετίας.

Ο κ. Κυπριανού είχε, επίσης, την ευκαιρία να ενημερώσει εκτενώς την Ελβετίδα ομόλογο του για το κυπριακό πρόβλημα και την πορεία των απευθείας συνομιλιών. Ο κ. Υπουργός τόνισε τη σημασία του ανθρωπιστικού έργου που επιτελεί η Διερευνητική Επιτροπή για τους αγνοούμενους και την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της.

Ο κ. Κυπριανού απηύθυνε στην Ελβετίδα ομόλογο του πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο την οποία η κα Calmy-Rey απεδέχθη με ευχαρίστηση. Ακολούθως, δύο Υπουργοί και οι αντιπροσωπείες τους παρακάθισαν σε γεύμα εργασίας.

Τον Υπουργό Εξωτερικών κατά την επίσκεψη του στη Βέρνη συνόδευαν η Πρέσβειρα της Κύπρου, στην Ελβετία κα Αθηνά Μαυρονικόλα - Δρουσιώτη και λειτουργοί του Υπουργείου Εξωτερικών.



Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:15:10 PM