Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο κ. Πέτρος Κέστορας επέδωσε τα διαπιστευτήρια του ως Πρέσβης της Κύπρου στην Κιργισία - 11/09/2009


Ο κ. Πέτρος Κέστορας επέδωσε στις 8 Σεπτεμβρίου τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Κιργισίας κ. Kurmanbek Bakiev ως νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Κιργισία με έδρα τη Μόσχα.


Ο Πρόεδρος της Κιργισίας κατά την αντιφώνηση του προς τους Πρέσβεις των χωρών που είχαν επιδώσει τα διαπιστευτήρια τους αναφέρθηκε στις σχέσεις Κιργισίας-Κύπρου και τόνισε ότι οι δύο χώρες είναι μέλη του ΟΑΣΕ και συνεργάζονται σε διάφορα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν γι’ αυτό ευνοϊκές συνθήκες.

Σε συνάντηση του κ. Κέστορα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κιργισίας κ. Sarbaev Kadyrbek Telmanovich υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η επιθυμία για περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε επίσης τον Υπουργό Εξωτερικών της Κιργισίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πρόβλημα. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κιργισίας υπογράμμισε την προσήλωση της χώρας του στα περί Κύπρου ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που προνοούν, όπως τόνισε, σεβασμό της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και επίλυση του ζητήματος στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα, υπηκοότητα και πολιτική ισότητα, όπως προβλέπουν τα προαναφερθέντα ψηφίσματα.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:21:45 PM