Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Νήσων Σολομώντα - 07/05/2010


Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη Πρέσβης κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των Νήσων Σολομώντα Πρέσβης κ. Collin D. Beck υπέγραψαν στις 5 Μαΐου στην Νέα Υόρκη έγγραφο σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Νήσων Σολομώντα.


Οι δύο Πρέσβεις εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων, αφού έτσι δρομολογείται η διαδικασία ενίσχυσης των σχέσεων και των φιλικών δεσμών των δύο χωρών.

Σε κοινό ανακοινωθέν εκφράζεται η επιθυμία των δύο κυβερνήσεων να εργαστούν για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της φιλίας και συνεργασίας τους σε όλους τους τομείς, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό, και σύμφωνα με τις αρχές και κανόνες του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Εκφράζεται επίσης η αμοιβαία πεποίθηση ότι η σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα και των δύο κρατών και θα βοηθήσει στην θεμελίωση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας καθώς επίσης και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:25:39 PM