Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Υπογραφή Συμφωνίας Κύπρου – Αυστρίας για παροχή διευκολύνσεων σε περιπτώσεις κρίσεων - 27/08/2013


Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Δημοκρατία της Αυστρίας υπέγραψαν σήμερα Συμφωνία για παροχή διευκολύνσεων στην Κυβέρνηση της Αυστρίας σε περίπτωση εκκένωσης Αυστριακών υπηκόων από τρίτα κράτη μέσω του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Με τη Συμφωνία, Κύπρος και Αυστρία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφάλειας και διαχείρισης κρίσεων. Ταυτόχρονα, αποτελεί απτή απόδειξη του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιας μορφής Συμφωνία για διαχείριση κρίσεων υπογράφηκε μεταξύ Κύπρου-Καναδά στις 4 Απριλίου 2013 και Κύπρου-Ισπανίας στις 29 Μαΐου 2013.

Η υπογραφή της Συμφωνίας έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας τη Συμφωνία υπόγραψε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής/Πολιτικός Διευθυντής, Πρέσβης Ευριπίδης Λ. Ευρυβιάδης και εκ μέρους της Δημοκρατίας της Αυστρίας, ο Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο Δρ Karl Michael Mueller.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:45:44 PM