Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Alexander Downer - 29/07/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Alexander Downer.


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι με τον κ. Downer συναντώνται κατά διαστήματα και ανταλλάζουν απόψεις για το Κυπριακό, την πορεία των συνομιλιών και γενικότερα τη διεθνή κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Πρόσθεσε ότι αυτές οι συναντήσεις είναι πάντα χρήσιμες, αφού από τη μια δίδουν στον ίδιο την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον κ. Downer για το πώς βλέπουν τα Ηνωμένα Έθνη την πορεία των συνομιλιών και από την άλλη στα Ηνωμένα Έθνη την ευκαιρία να ακούσουν τις απόψεις τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτές οι συναντήσεις έχουν πάντα εποικοδομητικό χαρακτήρα, σημείωσε ο κ. Υπουργός.

Ερωτηθείς τι ακριβώς συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι μίλησαν για διάφορες πτυχές του κυπριακού προβλήματος όπως την κατάσταση των συνομιλιών, τις προοπτικές και το ρόλο της Τουρκίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών.

Σε ερώτηση εάν συζητήθηκε το θέμα της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε: «Όχι, διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαδικασία συνομιλιών εν εξελίξει και, βεβαίως, η προσπάθεια όλων επικεντρώνεται στο να πετύχει αυτή η συγκεκριμένη διαδικασία».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:27:11 PM