Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας - 09/10/2009


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας υποδέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας έφθασε το πρωί στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη.


Μετά την επίσημη τελετή υποδοχής, οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση την οποίαν ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Παρβάνοφ υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου και με τον Πρόεδρο Χριστόφια υπέγραψαν την Κοινή Διακήρυξη για τις Διμερείς Σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας κ. Μίλεν Λιουτσκάνοφ υπέγραψαν το Πρόγραμμα Συνεργασίας στους τομείς της Επιστήμης, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού μεταξύ των Κυβερνήσεων των δύο χωρών, για την περίοδο 2009-2011.

Τον Πρόεδρο Παρβάνοφ συνοδεύει και ομάδα Βούλγαρων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σήμερα σε επιχειρηματικό φόρουμ με Κύπριους επιχειρηματίες, στην παρουσία των Προέδρων Κύπρου και Βουλγαρίας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:21:45 PM