Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τα γεγονότα στη Γάζα - 28/12/2008


Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Γάζα που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πολλών αθώων ανθρώπινων ζωών και καταδικάζει όλες τις αδιάκριτες επιθέσεις κατά αμάχων. Η Κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου εκφράζουν τη συμπαθεια τους στις οικογένειες των θυμάτων. Τα πρόσφατα γεγονότα επιβαρύνουν περαιτέρω την ήδη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.


Η Κύπρος καλεί για τον άμεσο τερματισμό των βιαιοπραγιών και της χρήσης δυσανάλογης βίας. Η Κύπρος υπογραμμίζει την ανάγκη για την πλήρη επανέναρξη της εκεχειρίας (tahdiya) και υποστηρίζει θετικές προσπάθειες γειτονικών κρατών προς την επίτευξη του στόχου αυτού.

H Kυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας τονίζει την ανάγκη συνέχισης των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της Ισραηλινής και Παλαιστινιακής ηγεσίας για οριστική επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος.

H Kυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζει την στήριξη της προς την Παλαιστινιακή Αρχή και αποδίδει έμφαση στην προοπτική των προσπαθειών ενδο-Παλαιστινιακής συμφιλίωσης υπό τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, έχοντας υπόψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στο θέμα της Γάζας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:54:09 PM