Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος - 27/01/2015


Συμπληρώνονται σήμερα 70 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς, ενός από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκεντρώσεως της ναζιστικής Γερμανίας. Ενός χώρου που έμελλε να μετατραπεί σε μνημείο οικουμενικής τιμής για τα θύματα μιας περιόδου, την οποία η ιστορία κατέγραψε με τα πιο μελανά γράμματα.


Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 27η Ιανουαρίου ως παγκόσμια ημέρα μνήμης και τιμής των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Των εκατομμυρίων Εβραίων και άλλων θυμάτων που εξολοθρεύτηκαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, συνεπεία της ασύλληπτης ναζιστικής θηριωδίας.

Τα μηνύματα του Άουσβιτς και του Ολοκαυτώματος παραμένουν σύγχρονα, διαχρονικά και επίκαιρα. Σε μια εποχή μάλιστα όπου η ανάγκη αποδοχής και σεβασμού της διαφορετικότητας, σε συνδυασμό με την ανάγκη αντιμετώπισης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο επιτακτική. Η άρνηση αναγνώρισης και αποδοχής τέτοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, αποτελεί πρακτική που αντιβαίνει στις πανανθρώπινες αξίες και καταστρατηγεί κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης και καταπολέμησης παρομοίων φαινομένων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία συνδράμει και συμμετέχει στις διεθνείς προσπάθειες έκφρασης αλληλεγγύης, σεβασμού και τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος, καταδικάζοντας παράλληλα τον αντισημιτισμό, το ρατσισμό και την ξενοφοβία σε όλες τους τις εκφάνσεις.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:54:31 PM