Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης της Κύπρου στην Αυστρία - 23/04/2012


Ο Πρέσβης κ. Κώστας Παπαδήμας επέδωσε στις 19 Απριλίου 2012, στον Oμοσπονδιακό Πρόεδρο της Αυστρίας Δρα Heinz Fischer τα διαπιστευτήρια του ως ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστρία.


Σε συνάντηση η οποία ακολούθησε την επίσημη τελετή, ο Πρέσβης κ. Παπαδήμας μετέφερε τις θερμές ευχές του Προέδρου Χριστόφια και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Fischerγια τις υποστηρικτικές θέσεις της Αυστρίας στο Κυπριακό, ενώ εξήρε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στα πλαίσια της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών. Ενημέρωσε, επίσης, αναλυτικά τον Πρόεδρο Fischer για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, κυρίως σε σχέση με τις αδιάλλακτες θέσεις της Τουρκικής πλευράς στις συνομιλίες.

Ο Αυστριακός Πρόεδρος ανταποδίδοντας τις ευχές, επανέλαβε την υποστήριξη της Αυστρίας στις προσπάθειες που γίνονται για επίτευξη λύσης μέσω της διαδικασίας των συνομιλιών και με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και διαβεβαίωσε τον Κύπριο Πρέσβη ότι θα έχει την πλήρη υποστήριξη του. Ζήτησε, επίσης, να πληροφορηθεί για τις προετοιμασίες για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο και επεσήμανε την ανάγκη περεταίρω ανάπτυξης των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Παπαδήμας διαβεβαίωσε τον Αυστριακό Πρόεδρο ότι οι προετοιμασίες για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και ότι στόχος του είναι η ενίσχυση και ενδυνάμωση των σχέσεων Αυστρίας – Κύπρου, σε όλους τους τομείς περιλαμβανομένου και του πολιτιστικού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:39:06 PM