Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τα διαπιστευτήρια του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας - 14/01/2008


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος δέχθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, με έδρα τη Ρώμη, κ. Han Tae Song.


Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του ο νέος Πρέσβης της Κορέας διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα κάνει το καθήκον του ώστε να αναπτύξει και να ενδυναμώσει περαιτέρω τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών προς όφελος τόσο των λαών όσο και των Κυβερνήσεων.

Η Κυβέρνηση της Κορέας, πρόσθεσε ο κ. Πρέσβης, είναι πολύ ευχαριστημένη από τις διμερείς σχέσεις των χωρών μας και έτοιμη να τις αναπτύξει σε όλους τους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας και της κουλτούρας, με βάση τις αρχές της ανεξαρτησίας, της ειρήνης και της φιλίας.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει χαιρετίσει τα αποτελέσματα της δεύτερης Συνάντησης Κορυφής μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, και ότι υποστηρίζει με συνέπεια το διάλογο μεταξύ τους ως μηχανισμό για προώθηση της ειρήνης και της οικονομικής συνεργασίας στην Κορεατική Χερσόνησο καθώς και τις εξαμερείς συνομιλίες που αποσκοπούν στην αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, τη θλίψη του για τις σημαντικές απώλειες ζωών και τις υλικές ζημιές εξαιτίας των καταστροφικών πλημμύρων που έπληξαν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας το 2007 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τις επίπονες προσπάθειες του λαού της, η χώρα θα ξεπεράσει τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της συμφοράς.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη του για τη σταθερή υποστήριξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και τη θέση αρχών προς τις προσπάθειες για προώθηση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος. Και πρόσθεσε «παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι στην εξεύρεση λύσης κατόπιν διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (με την πραγματική έννοια του καθενός από αυτούς τους όρους) και μια κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα, ώστε να επιτευχθεί η γνήσια επανένωση της χώρας μας, του εδάφους, της κοινωνίας, της οικονομίας και των θεσμών της».

Στην τελετή των διαπιστευτηρίων παρίσταντο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Φώτης Φωτίου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Γιώργος Χατζηαναστασίου και η Διευθύντρια Εθιμοτυπίας κα Ιωάννα Μαλλιώτη.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:09:50 PM