Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή τιμήθηκε από την Οργάνωση Γυναικών της AHEΡΑ - 11/03/2008


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου, στην Ουάσιγκτον, από την Οργάνωση Γυναικών της ΑΗΕΡΑ «Θυγατέρες της Πηνελόπης», απονεμήθηκε στην πρώην Υπουργό Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή η διάκριση «Γυναίκα της Χρονιάς».


Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το γυναικείο Τμήμα της ΑΗΕΡΑ, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον κ. Ανδρέας Κακουρής και απηύθυναν χαιρετισμό η κα Στέφανη Μανιάτη, Πρόεδρος της Οργάνωσης Maids of Athena, ο κ. Rick Pecka, Πρόεδρος της Οργάνωσης «Υιοί του Περικλή», ο κ. Ike Gulas, Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ και η κα Karen Σταματιάδη, Πρόεδρος της Οργάνωσης «Θυγατέρες της Πηνελόπης».

Στο χαιρετισμό της η κα Σταματιάδη εξαίροντας την προσφορά της κας Μαρκουλλή σημείωσε ότι η διάκριση αυτή απονέμεται σε γυναίκες οι οποίες εμπνέουν με την κατάκτηση υψηλών στόχων και με το παράδειγμα τους εμπνέουν το γυναικείο φύλο. Εξέφρασε επίσης, εκ μέρους της Οργάνωσης, χαρά και υπερηφάνεια για την ευκαιρία, όπως είπε, που είχαν να τιμήσουν φέτος μια τόσο εξαιρετική προσωπικότητα, την οποία χαρακτήρισε ως πηγή έμπνευσης για κάθε γυναίκα στον πλανήτη.

Στην ομιλία της η κα Μαρκουλλή εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Οργάνωση γι’ αυτή τη μεγάλη διάκριση, σημειώνοντας ότι ο διορισμός της ως της πρώτης γυναίκας Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν μια ιδιαίτερη τιμή για την ίδια. Αναφερόμενη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για τη συνέχιση των αγώνων για την επίτευξη της απόλυτης ισότητας των δύο φύλων.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:12:05 PM