Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δήλωση του Εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ αναφορικά με τη συνάντηση του ΓΓ με τον Υπουργό Εξωτερικών - 31/03/2010


Το Γραφείο του Εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ εξέδωσε Δήλωση (readout) σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Ban Ki-moon με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού. Η Δήλωση έχει ως ακολούθως:


"Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τον Υπουργό Εξωτερικών για την προσωπική του συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο Δωρητών "για ένα νέο μέλλον για την Αϊτή," το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα. Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, αναφέρθηκε θετικά στην κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι δύο ηγέτες στις 30 Μαρτίου 2010, η οποία υπογραμμίζει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στα κεφάλαια της διακυβέρνησης και του διαμερισμού εξουσιών, της ΕΕ και στα θέματα που αφορούν στην οικονομία.

Ενθαρρύνθηκε, επίσης, από την έναρξη εργασιών στο δρόμο Λιμνίτη. Επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του ΟΗΕ να υποστηρίξει τις συνομιλίες που διεξάγονται από τους Κυπρίους, οι οποίες θα πρέπει να οδηγήσουν σε συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος".Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:16:14 PM