Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στο Παρίσι
- 31/05/2013Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου για τριήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.


Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας κ. Laurent Fabius, οπού θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα διμερών σχέσεων, το Κυπριακό, η κρίση στην Ευρωζώνη, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, περιφερειακά ζητήματα και θέματα ενέργειας, ενώ θα προετοιμαστεί και η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο Παρίσι, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου. Ακολούθως, ο κ. Υπουργός θα συναντηθεί με το Διπλωματικό Σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου, κ. Paul Jean-Ortiz.

Την Τρίτη, 4 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, κ. Abdou Diouf, με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Bουλής, κ. Elizabeth Guigou, και θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, κ. Thierry Repentin. Ακολούθως, ο κ. Υπουργός θα συμμετάσχει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρέσβης της Κύπρου σε βουλευτές των Ομάδων Φιλίας Γαλλίας – Κύπρου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει ομιλία σε διάλεξη που διοργανώνει η δεξαμενή σκέψης “IFRI – Institute Francais des Relations Internationales”, και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 05 Ιουνίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:44:10 PM