Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Η Πρέσβης Ιωάννα Μαλλιώτη επέδωσε τα διαπιστευτήρια της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας - 24/04/2013


Η Πρέσβης κα Ιωάννα Μαλλιώτη, σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 2013 στο Προεδρικό Μέγαρο (The Blue House) στη Σεούλ, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας κα Park Geun-hye, ως Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Κορέας, με έδρα το Πεκίνο.


Στην τελετή παρευρίσκοντο ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κορέας, ο Ανώτερος Γραμματέας παρά τω Προέδρω για Εξωτερικές Υποθέσεις και Θέματα Ασφαλείας, ο Γραμματέας παρά τω Προέδρω για Οικονομικές Υποθέσεις, ο Κυβερνητικός Εκρόσωπος και ο Διευθυντής Πρωτοκόλου της Προεδρίας.

Σε ιδιαίτερη ακρόαση, η οποία ακολούθησε την επίσημη τελετή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κορέας καλωσόρισε την Πρέσβη και αναφερόμενη στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, εξέφρασε τόσο τις ευχαριστίες για τη βοήθεια, στήριξη και συνδρομή της Κύπρου στα διεθνή φόρα, όσο και την ικανοποίησή της για την ανοδική τάση συνεργασίας και ανάπτυξης των σχέσεων που παρατηρείται μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον εμπορικό, ναυτιλιακό και ενεργειακό τομέα.

Στην αντιφώνησή της, η Πρέσβης της Κύπρου διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και την επιθυμία της κυπριακής Κυβέρνησης για περαιτέρω ανάπτυξη των πολύ καλών διμερών μας σχέσεων σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς της ενέργειας και των επενδύσεων. Επίσης ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας για την υποστήριξη και θέση αρχών που τηρεί η χώρα έναντι των προσπαθειών επίλυσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, και ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλει η Κυβέρνηση και ο κυπριακός λαός για αντιμετώπιση και επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι, όπως και παλαιότερα, η Κύπρος και πάλι θα τα καταφέρει. Αναφερόμενη στην τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο, ευχήθηκε όπως η κατάσταση επανέλθη στην ομαλότητα και επαναρχίσουν σύντομα οι διαπραγματεύσεις για εξεύρεση ειρηνικής επίλυσης του θέματος.

Η Πρόεδρος Park διαβίβασε θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε για την υποστήρηξη ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος στην κορεατική χερσόνησο και επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας της στην εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνης με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η Κύπρος, όπως και η Νότιος Κορέα στο παρελθόν, θα εξέλθη σύντομα από την οικονομική κρίση, καθώς και την ελπίδα οι δύο χώρες να συνεργαστούν για την περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:44:08 PM