Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επαφές της Υπουργού Εξωτερικών στη Ρώμη - 13/03/2012


Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών δρος Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή στη Ρώμη. Η δρ Μαρκουλλή παρακάθισε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμήν της ο Ιταλός ομόλογός της, κ. Giulio Terzi, στο πλαίσιο του οποίου επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και ανταλλάγησαν απόψεις για τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Ιταλίας.


Κατά τις διαβουλεύσεις των δύο πλευρών συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, καθώς και θέματα που θα απασχολήσουν την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η μετανάστευση, η κρίση στην Ευρωζώνη και η κατάσταση στη Νότια Γειτονία, ζητήματα στα οποία Ιταλία και Κύπρος διατηρούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρόμοιες θέσεις ως μεσογειακοί εταίροι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Ρώμη η κα Υπουργός συναντήθηκε, επίσης, και συζήτησε το Κυπριακό, την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ και διεθνή θέματα με τον Yπουργό για Διεθνή Συνεργασία και Ενσωμάτωση κ. Andrea Riccardi, την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Κύπρου-Ιταλίας, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής κ. Stefano Stefani, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Γερουσίας κ. Lamberto Dini και την Αντιπρόεδρο της Γερουσίας κα Emma Bonino.

Επίσης, η δρ Μαρκουλλή παρέθεσε συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο RAI και στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Nova, ενώ συνάντησε και τον Διευθυντή του περιοδικού “Semestre Europeo”, που θα αφιερώσει το επόμενο τεύχος του στην Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.

Η Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το πρωί της Τετάρτης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:38:11 PM