Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επισκέψεις του Υπουργού Εξωτερικών στην Ιταλία και σε χώρες της Νοτίου Αμερικής
- 07/01/2009Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί αύριο το πρωί για την Ιταλία και στην συνέχεια θα επισκεφθεί χώρες της Νοτίου Αμερικής.


Στις 9 Ιανουαρίου ο κ. Κυπριανού θα συναντηθεί στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογο του Franco Frattini και με τον Πρόεδρο της Βουλής Gianfranco Fini. Κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν διμερή και ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και η παρούσα φάση των συνομιλιών για επίτευξη συνολικής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα. Στο Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών θα υπογραφεί Συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών για συνέχιση σπουδών σε ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης των δύο χωρών. Ο κ. Κυπριανού θα επισκεφθεί επίσης το Βατικανό όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Αρχιεπίσκοπο Dominique Mamberti και θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό, Καρδινάλιο Tarcisio Bertone.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα εκτελέσει περιοδεία σε χώρες της Νοτίου Αμερικής με σκοπό την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων. Θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων τη Βενεζουέλα, τον Παναμά και τη Βραζιλία όπου θα έχει συνομιλίες με τους ομολόγους του των χωρών αυτών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:13:50 PM