Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών στην Πορτογαλία - 18/09/2013


Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Κασουλίδη, στη Λισαβόνα, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε και με τον Πορτογάλο ομόλογό του, κ. Rui Chancerelle de Machete.


Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τις διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, τις τρέχουσες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη έμφαση στα τεκταινόμενα σε Συρία και Αίγυπτο.

Σε συνέχεια των επαφών του κ. Κασουλίδη στη Μαδρίτη, οι κ.κ Κασουλίδης και Macheteί συμφώνησαν ως προς την ανάγκη δημιουργίας μιας άτυπης ομάδας διαβουλεύσεων των μεσογειακών κ-μ ΕΕ, oι εργασίες τηςοποίας θα περιλαμβάνουν συζήτηση θεμάτων μεσογειακού ενδιαφέροντος που απασχολούν την ΕΕ, όπως, η οικονομία, η Ένωση για τη Μεσόγειο, η Νότια Γειτονία, θέματα παράνομης μετανάστευσης, τουρισμού, γεωργίας κ.α.

Με το πέρας της συνάντησής τους οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης για έναρξη πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Πορτογαλίας, ενώ ακολούθησε κοινή συνέντευξη τύπου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, κ. Paulo Portas, και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, υπεύθυνο για το συντονισμό επί θεμάτων Τρόικας, κ.Carlos Moedas, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις επί θεμάτων οικονομίας, περιλαμβανομένης και της πορείας εφαρμογής των αντιστοίχων προγραμμάτων με την Τρόικα.

Ο κ. Κασουλίδης παραχώρησε συνεντεύξεις στην κρατική τηλεόραση καθώς και σε εκπροσώπους τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το πρωί της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου 2013.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:46:20 PM