Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ - 23/07/2014


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, συμμετείχε στο πρώτο επί Ιταλικής Προεδρίας Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.


Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου, διεξήχθη συζήτηση με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος εργασίας και των προτεραιοτήτων της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε ιδιαίτερα τις προτεραιότητες της Ιταλικής Προεδρίας που αφορούν θέματα ανάπτυξης και απασχόλησης, τη μετανάστευση καθώς και την ενεργειακή ασφάλεια.

Παράλληλα, το Συμβούλιο έδωσε και επίσημα τη συγκατάθεσή του για την προσχώρηση της Λιθουανίας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και την υιοθέτηση του ευρώ, ως επίσημο νόμισμα της χώρας, από την 1 Ιανουαρίου 2015. Η Λιθουανία είναι το 19ο μέλος της ευρωζώνης.

Μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε στην Υπουργική Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Οργανισμό των Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Εξάλλου, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Κασουλίδης είχε διμερή συνάντηση με το Βρετανό Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. David Lidington. Κύρια θέματα συζήτησης ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην Ουκρανία καθώς και άλλα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται της ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αναχωρεί σήμερα για την Κύπρο.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:51:41 PM