Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών στα Συμβούλια Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ και στην Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης - 15/05/2015


Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Κασουλίδης, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 18 Μαΐου σε σύνθεση Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας.


Σε κοινό γεύμα των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στην παρουσία του ΓΓ του ΝΑΤΟ, θα συζητηθούν οι προκλήσεις ασφάλειας στην περιοχή ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, οι επακόλουθες εργασίες της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 23ης Απριλίου και η Στρατηγική Αναθεώρηση της ΕΕ. Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν στη συνέχεια την ευκαιρία να συζητήσουν τις εξελίξεις γύρω από την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Το πρωί της ίδιας μέρας ο Υπουργός θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας των «Φίλων της Σερβίας» στην παρουσία του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, καθώς και σε πρόγευμα εργασίας των «Φίλων της Ουκρανίας» στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Την Τρίτη 19 Μαΐου ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ, τις οποίες θα απασχολήσουν το θέμα της μετανάστευσης και η κατάσταση στη Μεσόγειο καθώς και η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Ιουνίου.

Την ίδια μέρα ο Υπουργός θα συμμετάσχει στην Υπουργική Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης που διοργανώνει η Βελγική Προεδρία στις Βρυξέλλες. Κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης της Συνόδου θα είναι η πολιτική γειτονίας, οι σχέσεις με ΕΕ, η αποτελεσματικότητα του συστήματος της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αμοιβαία ευθύνη για τη δημοκρατική ασφάλεια στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Κύπρου για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης το Νοέμβριο του 2016, ο κ. Κασουλίδης θα έχει μια πρώτη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού κ. Thorbjorn Jagland, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και το συντονισμό σε θέματα όπως οι προτεραιότητες και το πρόγραμμα της Προεδρίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη 20 Μαΐου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:56:13 PM