Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιταλία. 9 Μαίου 2019


Πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2019, η τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ιταλία, Πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ, στον Πρόεδρο της Ιταλίας κύριο Sergio Mattarella.
Kατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο Πρέσβης Χατζημιχαήλ εξέφρασε τη δέσμευσή της Κυβέρνησης για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας, τόσο ως εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το στρατηγικό ρόλο που έχει η Ιταλία στο ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών στην ανατολική Μεσόγειο. Εξήρε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, μεταφέροντας παράλληλα πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κύριος Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο Mattarella για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο εντός του έτους, πρόσκληση που ο Ιταλός Πρόεδρος αποδέχτηκε, απευθύνοντας παράλληλα και ο ίδιος πρόσκληση προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Πρέσβης Χατζημιχαήλ ενημέρωσε τον Ιταλό Πρόεδρο για τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για την κατάσταση στα κατεχόμενα με ιδιαίτερη έμφαση στην αλλοίωση του χαρακτήρα των κατεχομένων που επιδιώκει η Τουρκία. Ενημέρωσε παράλληλα για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία όπως και η Ιταλία στηρίξει την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος Mattarella υπογράμμισε πως οι ενέργειες της Τουρκίας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού στην ουσία αποτελούν πρόβλημα της ΕΕ.Τελευταία Ενημέρωση στις: 13/05/2019 09:51:33 AM