Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών - 04/05/2010


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού παρέστη σήμερα σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.


Κατά τη συνεδρία, στην οποία επίσης παρέστησαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, η Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας και ο Έφορος Εσωτερικού Ελέγχου, συζητήθηκε η ετήσια έκθεση της Γενικού Ελεγκτή για το 2008 για το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο κ. Υπουργός χαρακτήρισε τη συζήτηση χρήσιμη και εποικοδομητική, προσθέτοντας ότι δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εξωτερικών και οι σχετικές δαπάνες.

«Βεβαίως, κανένα Υπουργείο και καμία υπηρεσία δεν είναι τέλεια. Πάντα υπάρχουν αδυναμίες ή ελλείψεις. Υπάρχει, όμως, από πλευράς μου και η πολιτική δέσμευση για διόρθωση των προβλημάτων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Πιστεύω, όπως αναγνώρισε και η ίδια η Γενικός Ελεγκτής, ότι επετεύχθη σημαντική πρόοδος στην επίλυση των διαφόρων εκκρεμοτήτων και προβλημάτων που βρήκα με την ανάληψη των καθηκόντων μου. Στα περισσότερα έχουν δοθεί λύσεις ή έχουν τροχοδρομηθεί οι διαδικασίες για να δοθούν λύσεις, ούτως ώστε οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών να λειτουργούν μέσα στις κανονικές διαδικασίες. Είμαστε ένα Υπουργείο με πολύ μικρό προϋπολογισμό. Επομένως, για μας η καλύτερη αξιοποίηση των μέσων και των πόρων που έχουμε σημαίνει και καλύτερη αποδοτικότητα αυτών ακριβώς των λιγοστών μέσων», σημείωσε ο κ. Κυπριανού.

«Είμαστε πάντα πρόθυμοι και θέλουμε να έχουμε στενή συνεργασία τόσο με τη Γενικό Ελεγκτή όσο και με την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου η οποία μπορεί να βλέπει όχι μόνο τη λογιστική προσέγγιση αυτών των ζητημάτων, αλλά βεβαίως και την πολιτική πτυχή που είναι εξίσου σημαντική για το Υπουργείο Εξωτερικών», κατέληξε ο κ. Υπουργός.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:24:08 PM