Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσημη επίσκεψη και επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στο Ομάν, στις 6 και 7 Φεβρουαρίου


Ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα από τις Βρυξέλλες στο Μουσκάτ, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Σουλτανάτο του Ομάν στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2019, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του ομολόγου του, αρμόδιου Υπουργού για Εξωτερικές Υποθέσεις της χώρας κύριο Yusuf bin Alawi bin Abdullah.
Βάσει του προγράμματος της επίσκεψης, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες με τον Ομανό ομόλογό του,  κατά τις οποίες θα ανασκοπηθούν εκτενώς οι εξαίρετες διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και θα εξετασθούν συγκεκριμένοι τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή τους. Θα συζητηθούν, επίσης, περιφερειακά και διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ αναμένεται να υπογραφούν Μνημόνια μεταξύ των Κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός για συνάντηση από τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας κύριο Sayyid Fahd bin Mahmood al Said, ενώ θα έχει, ανάμεσα σε άλλα, χωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό του Βασιλικού Γραφείου Στρατηγό Sultan bin Mohammed al-Nu’amani, τον Υπουργό Άμυνας κ. Sayyid Badr bin Saud al Busaidi και την Υπουργό Ανώτερης Εκπαίδευσης κα Rawiyah bint Saud al Busaidiyah.

Τέλος, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Μουσκάτ, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα έχει συναντήσεις και επαφές με Κύπριους που διαμένουν και εργάζονται στο Ομάν.Τελευταία Ενημέρωση στις: 11/02/2019 10:16:09 AM