Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Πρέσβης της Κύπρου στη Μαυριτανία - 08/02/2008


Ο κ. Χαράλαμπος Χατζησάββας επέδωσε στις 5 Φεβρουαρίου 2008 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας της Μαυριτανίας, κ. Sidi Mohamed Ould Cheikh Abdallahi, ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έδρα την Τρίπολη της Λιβύης.


Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μετά την επίσημη τελετή, ο κ. Χατζησάββας ενημέρωσε τον Πρόεδρο Abdallahi για το Κυπριακό και για το ενδιαφέρον της Κύπρου για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος Abdullahi αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις της Κύπρου με τον Αραβικό κόσμο και στα οικονομικά επιτεύγματα της Κύπρου. Σημείωσε το πολιτικό εκτόπισμα της Κύπρου και τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει να επιτελέσει στην ενίσχυση των σχέσεων και την καλύτερη αλληλοκατανόηση μεταξύ της Ε.Ε. και των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής. Αφού τόνισε την επιθυμία της χώρας του για στενότερη συνεργασία με την Κύπρο, ευχήθηκε να εξευρεθεί λύση για την επανένωση του νησιού, χωρίς ξένες παρεμβάσεις, που να είναι προς το συμφέρον των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Κατά την παραμονή του στη Μαυριτανία ο κ. Χατζησάββας είχε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Υπουργό Εξωτερικών και Υπηρεσιακούς παράγοντες.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:11:12 PM