Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Υπουργός Εξωτερικών στη βόρειο Ελλάδα - 08/07/2008


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί αύριο το απόγευμα για επίσκεψη στη βόρειο Ελλάδα.


Ο κ. Υπουργός θα μεταβεί στη Βέροια, όπου θα τιμηθεί ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού. Στο Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί τελετή παράδοσης βιβλίων για τη δημιουργία τμήματος Κύπρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας με την ονομασία «Σπύρος Κυπριανού».

Στη Βέροια, της οποίας ο Υπουργός Εξωτερικών είναι επίτιμος δημότης, θα έχει συνάντηση με τη Δήμαρχο κα Χαρίκλεια Ουσουρτζόγλου. Επίσης, θα τελέσει τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βέροιας με την ονομασία «Σπύρος και Μιμή Κυπριανού», σχολή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Κυπριανού θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στη Βέροια με ομιλία στο παλιό αρχοντικό «Ερατεινό» με θέμα το Ευρωπαϊκό Μέλλον μιας Επανενωμένης Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βόρειο Ελλάδα, ο κ. Κυπριανού θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα, με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο καθώς και με το Νομάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Επίσης θα συναντηθεί με το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο και με την ηγεσία των παροικιακών οργανώσεων Θεσσαλονίκης.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:01:12 PM