Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Πρώτος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες - 06/12/2010


Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αβάνα, κ. Σταύρος Λοϊζίδης, επέδωσε στις 2 Δεκεμβρίου 2010, τα διαπιστευτήρια του, στην Αναπληρωτή Γενική Κυβερνήτη του Αγίου Βικέντιου και Γρεναδίνων, HE Dame Monica Dacon, εκπρόσωπο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, ως ο πρώτος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα, με έδρα την Αβάνα.


Κατά τη διάρκεια ιδιαίτερης συνάντησης μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, ο κ. Λοϊζίδης προέβη σε ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και ιδιαίτερα για το πακέτο προτάσεων που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ώθηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Η Αναπληρωτής Γενική Κυβερνήτης ανέφερε ότι κατανοεί πλήρως την αγωνία του Κυπριακού λαού για επίλυση του προβλήματος και υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια, για επανένωση της Κύπρου. Η χώρα της πρόσθεσε, ως κράτος μέλος της Κοινοπολιτείας, όπως και η Κύπρος, εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Κύπρο και υποστηρίζει μια λύση στο Κυπριακό πρόβλημα που να βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η Κύπρος είναι μέλος.

Ο κ. Λοϊζίδης συζήτησε επίσης με την Αναπληρωτή Γενική Κυβερνήτη θέματα διμερών σχέσεων και διαβίβασε τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας στην κυβέρνηση και το λαό του Αγίου Βικέντιου και Γρεναδίνων. Διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί για ενδυνάμωση και περαιτέρω εδραίωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:30:37 PM