Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


O Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της EE - 20/06/2014


O Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της EE.


Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης αναχωρεί την Κυριακή, 22 Ιουνίου, για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο του ΣΕΥ, οι Υπουργοί Εξωτερικών των 28 κρατών μελών θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, την κατάσταση στην Ουκρανία, στην παρουσία και του νέου Υπουργού Εξωτερικών της χώρας κ. Pavlo Klimkin, τις εξελίξεις στις χώρες της Νότιας Γειτονίας, με έμφαση στην κατάσταση σε Συρία και Λιβύη, ενώ κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Ιράκ, στην παρουσία και του Ειδικού Εκπροσώπου του ΟΗΕ για το Ιράκ κ. Nikolay Mladenov.

Την Τρίτη, 24 Ιουνίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) της ΕΕ, τις εργασίες του οποίου θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, το ευρωπαϊκό εξάμηνο, η πολιτική συνοχής, η ευρωπαϊκή στρατηγική για την περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου καθώς και η υιοθέτηση Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Θαλάσσιας Ασφάλειας. Το Συμβούλιο θα εξετάσει επίσης ζητήματα διεύρυνσης με έμφαση στη Διαδικασία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης με την Αλβανία, υιοθετώντας και σχετικά Συμπεράσματα.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του ΣΓΥ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί οδικώς στις Βρυξέλλες όπου, μαζί με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, θα συναντηθούν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Ενέργειας κ. Günther Oettinger. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν γενικά και επιμέρους ζητήματα που αφορούν στον τομέα της ενέργειας και των υδρογονανθράκων.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 25 Ιουνίου.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:51:01 PM