Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρέσβης κ. Α. Κακουρής επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Βασιλιά της Σουηδίας - 23/09/2013


Σε επίσημη τελετή στις 20 Σεπτεμβρίου στο βασιλικό παλάτι της Στοκχόλμης, ο κ. Ανδρέας Κακουρής επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Α.Μ τον Βασιλιά της Σουηδίας Κάρολο ΙΣΤ’ Γουσταύο, ως ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σουηδία.


Κατά τη διάρκεια της επίσημης ιδιαίτερης ακρόασης, ο νέος Πρέσβης διαβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς και τις εγκάρδιες ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Ο Σουηδός Μονάρχης ευχαρίστησε θερμά και ανταπέδωσε.

Ο Κύπριος Πρέσβης συνεχάρη τον Βασιλιά Κάρολο ΙΣΤ’ Γουσταύο για τη συμπλήρωση 40 ετών στον θρόνο, ενώ συζήτησαν για την εξέλιξη της Σουηδίας από τότε μέχρι σήμερα με αναφορά στις πτυχές της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα.

Συζητήθηκαν, επίσης, επίκαιρα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος όπως οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, και ειδικότερα στη Συρία και τον Λίβανο, σε συνάρτηση με τον ρόλο που δύναται να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Σουηδός Βασιλιάς εξέφρασε ενδιαφέρον για την κατάσταση στην Κύπρο και ο κ. Πρέσβης τον ενημέρωσε εν συντομία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ανταλλάγηκαν, επίσης, απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις στον οικονομικό τομέα, και ιδιαίτερα όσον αφορά στην αυξανόμενη νεανική ανεργία την οποία αντιμετωπίζουν αμφότερες οι χώρες.

Τέλος, ο κ. Πρέσβης διαβεβαίωσε για την ετοιμότητά του να καταβάλει προσπάθειες για περαιτέρω ενδυνάμωση των παραδοσιακά φιλικών διμερών σχέσεων και ο Σουηδός Βασιλιάς του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:46:28 PM