Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


EYD2015 - Έκθεση φωτογραφίας «Το Ευρωπαϊκό Όραμα σε Δράση» - 12/11/2015


Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος της Κύπρου για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη (EYD2015), διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το Ευρωπαϊκό Όραμα σε Δράση», που στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανάπτυξη σε όλες της τις διαστάσεις, καθώς και για το όραμα και τη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά στη διεθνή ανάπτυξη. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες των εξής εννέα διακεκριμένων Κύπριων φωτογράφων: Άντρη Ιωσήφ, Ανίκητος Χατζηχαραλάμπους, Χάρης Ζεβλάρης, Δημήτρης Βαττής, Κάτια Χριστοδούλου, Μαρίνα Σιακόλα, Μάριος Ταραμίδης, Παύλος Βρυωνίδης και Στέφανος Κουρατζής.


Το υπαίθριο μέρος της έκθεσης πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πλατεία Κίμωνος (Φοινικούδες), στη Λάρνακα, στις 23 Σεπτεμβρίου και, ακολούθως, ταξίδεψε στη Λεμεσό, στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Μερικές από τις φωτογραφίες της Έκθεσης φιλοξενήθηκαν και στο Λύκειο Γεροσκήπου.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ολοκληρωμένη μορφή στην Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας στη Λευκωσία. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς κ. Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, στις 7:00 το βράδυ.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση «Το Ευρωπαϊκό Όραμα σε Δράση» στην Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας από 16 μέχρι 30 Νοεμβρίου. Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-13:00 και 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή 17:00-20:00. Σχολικές επισκέψεις μπορούν να διευθετηθούν κατόπιν αιτήματος. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.cyindep.org.

___________

Σημείωση: Το 2015 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχει ανακηρυχθεί ως Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη. Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Έτος καταπιάνεται με ζητήματα εξωτερικής δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ’ επέκταση με το ρόλο της ΕΕ στον κόσμο. Το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος δραστηριοτήτων για το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη, το οποίο υλοποιείται από την Παγκύπρια Πλατφόρμα Μη- Κυβερνητικών Οργανώσεων για την Ανάπτυξη (CYINDEP), σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:58:18 PM