Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μουσκάτ επέδωσε τα Διαπιστευτήριά του στον Σουλτάνο του Ομάν - 16/11/2015


Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μουσκάτ, κ. Ανδρέας Παναγιώτου, επέδωσε στις 12 Νοεμβρίου τα Διαπιστευτήριά του στην Αυτού Μεγαλειότητα (Α.Μ.) τον Σουλτάνο του Ομάν, Qaboos bin Said al Said, σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο Παλάτι του Σουλτάνου Hisn Al-Shomoukh στην πόλη Nizwa, η οποία βρίσκεται 160 χλμ από το Μουσκάτ.


Της επίσημης τελετής ακολούθησε ολιγόλεπτη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρέσβης μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις θερμές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας για καλή υγεία, ευτυχία και μακροημέρευση στην Α.Μ. τον Σουλτάνο του Ομάν, καθώς και για συνεχή πρόοδο και ευημερία προς τον φίλο λαό του Ομάν, υπό την σοφή ηγεσία της Α.Μ. Παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας να εργαστεί προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης του συνόλου των σχέσεων Κύπρου-Ομάν, διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την περαιτέρω προώθηση και ενίσχυση των ήδη εξαίρετων διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, προς κοινό όφελος των δύο χωρών και λαών, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην πραγματοποίηση εκατέρωθεν επίσημων επισκέψεων και την υπογραφή περαιτέρω διμερών συμφωνιών.

Στην αντιφώνησή του, η Α.Μ. αφού καλωσόρισε τον Πρέσβη στο Ομάν, ανταπέδωσε τις θερμές ευχές και χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και εξέφρασε διάθεση για περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ομάν σε όλα τα επίπεδα.

Στη δευτερολογία του, ο Πρέσβης επιγραμματικά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της κυπριακής πλευράς για τη χρηματοδότηση από την Α.Μ. του έργου αποκατάστασης και συντήρησης του τεμένους Κεπήρ στην Λεμεσό, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία θα προβεί στις δέουσες ενέργειες για υλοποίηση του έργου το συντομότερο δυνατόν, καθώς και για τη δωρεάν παραχώρηση πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού του Ομάν στο Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας. Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο Πρέσβης ευχαρίστησε το Ομάν για τις σταθερές θέσεις του στο Κυπριακό, ενημερώνοντας παράλληλα την Α.Μ. σφαιρικά για τις τρέχουσες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις.

Η Α.Μ ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσε ότι θα λάβει κάθε στήριξη από τον ίδιο και την Κυβέρνηση του Ομάν προς διευκόλυνση εκπλήρωσης των καθηκόντων του.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:58:28 PM