Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου - 12/12/2008


Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη και οδύνη αλλά και τη θλίψη του κυπριακού λαού στο σύνολό του για το χαμό του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.


Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έχει αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στα κοινά, από νεανική ηλικία. Έλαβε μέρος στους εθνικο-απελευθερωτικούς αγώνες του κυπριακού λαού και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στις υποθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Υπουργός σε διάφορα Υπουργεία, ως συνομιλητής και ως στενότατος συνεργάτης του αείμνηστου Εθνάρχη Μακαρίου.

Με τον Τάσσο Παπαδόπουλο με συνδέει στενή φιλία. Συνεργαστήκαμε, δώσαμε μάχες μαζί και αγωνιστήκαμε από κοινού για την υπόθεση της Κύπρου. Γι’ αυτό θέλω να εκφράσω τιμή και βαθιά εκτίμηση στον άνθρωπο που έφυγε και στη μνήμη του. Να συλλυπηθώ από τα βάθη της ψυχής μου την οικογένεια του και ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πρωταγωνιστές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:07:01 PM