Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Δήλωση της Υπουργού Εξωτερικών αναφορικά με την πρόσφατη σφαγή στην Νταράγια της Συρίας - 29/08/2012


Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πρόσφατη σφαγή αμάχων στην πόλη Νταράγια της Συρίας:


«Έχω ενοχληθεί σφόδρα από δημοσιεύματα σχετικά με την πρόσφατη βάναυση σφαγή άμαχου πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων γυναικοπαίδων, η οποία έλαβε χώραν στην πόλη Νταράγια της Συρίας.

Σε περίπτωση που οι εν λόγω αναφορές επαληθευθούν, τότε θα χαρακτήριζα την πιο πάνω ενέργεια ως μια ειδεχθή πράξη, ισοδύναμη με εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας και η οποία θα πρέπει να τύχει άμεσης, ανεξάρτητης και αμερόληπτης διερεύνησης.

Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία είναι αποτροπιαστική και οι πρόσφατες αναφορές για θηριωδίες στην Νταράγια είναι ένα απτό παράδειγμα αυτής της κατάστασης. Τα ανθρώπινα δικαιώματα του συριακού λαού θα πρέπει να τύχουν προστασίας, ενώ οι υπεύθυνοι για την καταπάτηση τους θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Καλώ εκ νέου και τις δύο πλευρές στη Συρία όπως συνεργαστούν άμεσα και πλήρως με τον Κοινό Διαμεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου κ. Lakhdar Brahimi».Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:24:18 PM