Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίδοση Διοριστήριων Αντιπροσώπου Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas - 27/04/2009


Ο πρώτος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παλαιστινιακή Αρχή, κ. Ανδρέας Π. Κουζούπης επέδωσε τα διοριστήρια του στις 24/04/2009 στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Mahmoud Abbas.


Ο κ. Κουζούπης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας, σεβασμού και υποστήριξης του Παλαιστινιακού λαού, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εξέφρασε επίσης την ανάγκη για επανάληψη των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση του Ισραήλ για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κουζούπης, διαβεβαίωσε την Παλαιστινιακή ηγεσία ότι, κύριος σκοπός του Γραφείου Εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ραμάλλα είναι η περαιτέρω σύσφιξη και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ του Κυπριακού και Παλαιστινιακού λαού, και η διοχέτευση της αναπτυξιακής βοήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα έτη 2008 – 2010 προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος κ. Mahmoud Abbas, διαβιβάζοντας του θερμούς του χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τη δημιουργία του Γραφείου Εκπροσώπησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Καλωσορίζοντας τον Κύπριο Αντιπρόσωπο, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος κ. Mahmoud Abbas αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Κύπρου με τον Παλαιστινιακό λαό και ευχαρίστησε τον Κυπριακό λαό για τη σθεναρή, γνήσια και αδιάλειπτη διαχρονικά υποστήριξη του.

Εκφράζοντας υποστήριξη στις άοκνες προσπάθειες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για την εξεύρεση λύσης κυπριακής, η οποία θα είναι βιώσιμη, προϊόν διαπραγματεύσεων και χωρίς ξένες παρεμβάσεις και θα βασίζεται στα περί Κύπρου Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος δεν παρέλειψε να σημειώσει τις μεγάλες ομοιότητες στις βασικές πτυχές του Παλαιστινιακού με το Κυπριακό πρόβλημα.

Ολοκληρώνοντας, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος κ. Mahmoud Abbas εξέφρασε την ευχή σύντομα να έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια για εκτενή και εις βάθος συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό πρόβλημα, την Ειρηνευτική Διαδικασία στην Μέση Ανατολή και άλλα θέματα κοινού και αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παλαιστινιακή Αρχή θα είναι σε Γραφείο Κοινής Εκπροσώπησης με την Μάλτα, κατόπιν σχετικών αποφάσεων που έχουν πρόσφατα ληφθεί από τις κυβερνήσεις Κύπρου – Μάλτας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:15:45 PM