Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στo Λεσόθο - 17/10/2008


Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λεσόθο, με έδρα την Πρετόρια, κ. Αργυρός Αντωνίου, επέδωσε τα διαπιστευτήρια του προς την Α.Μ. το Βασιλέα της χώρας k.Letsie III στις 16/10/08.


Σε κατ΄ ιδίαν ακρόαση από το Βασιλέα της χώρας, ο κ. Αντωνίου τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Ο Βασιλέας του Λεσόθο παρακάλεσε τον κ. Αντωνίου να διαβιβάσει τους θερμούς του χαιρετισμούς και ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναπτυξιακή βοήθεια που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία στο Λεσόθο και τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκαιο και ειρηνικό αγώνα του κυπριακού λάου για επανένωση του νησιού. Σημείωσε ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι βιώσιμη και λειτουργική, βασισμένη στα ψηφίσματα των Η.Ε και των αρχών του διεθνούς Δικαίου προς όφελος και των δυο κοινοτήτων.

Τέλος ο Βασιλέας του Λεσόθο εξέφρασε την επιθυμία του για στενότερη συνεργασία στον εκπαιδευτικό, αναπτυξιακό και το τουριστικό τομέα μεταξύ των δύο χωρών.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:47:32 PM