Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Συνάντηση του ΟΗΕ για στήριξη της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής Ειρήνης - 11/05/2009


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Συνάντηση του ΟΗΕ για στήριξη της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής Ειρήνης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στις 6 και 7 Μαΐου.


Τη συνάντηση προσφώνησαν ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Γ. Ιακώβου εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μ. Καρογιάν, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κ. Taye Brook Zerihoun, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Άσκηση των Αναφαίρετων Δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού Λαού κ. P. Badji, η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κα Αντιπρόεδρος Διακοινοβουλευτικής Ένωσης κα Ε. Παπαδημητρίου και το μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου κ. A. Abdullah.

Στόχος της διεθνούς συνάντησης ήταν η προσπάθεια αναζωογόνησης της Ειρηνευτικής Διαδικασίας, η οποία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο μετά τα τραγικά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας. Στη συνάντηση μετείχαν Κοινοβουλευτικοί, Εκπρόσωποι Κυβερνήσεων, Διεθνών Οργανισμών, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε ο ρόλος τον οποίο μπορούν να διαδραματίσουν οι Κοινοβουλευτικοί στην προσπάθεια αναζωογόνησης της Ειρηνευτικής Διαδικασίας για τη Μέση Ανατολή και την τήρηση των συμφωνηθέντων από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η συνάντηση υπήρξε απόλυτα επιτυχής και κατέληξε σε χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν στην προσπάθεια για ειρηνική επίλυση του Μεσανατολικού.

Με τη φιλοξενία και συνδιοργάνωση της συνάντησης αυτής, αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά ο σημαντικός ρόλος τον οποίο διαδραματίζει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή και στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των διεθνών συγκρούσεων, και ιδιαίτερα του Μεσανατολικού. Στην παρούσα κρίσιμη φάση της όλης ειρηνευτικής διαδικασίας, πρωτοβουλίες αυτής της μορφής καταδεικνύουν με έργα και όχι μόνο με λόγια ποιες χώρες απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης όλων των εμπλεκομένων. Ο σχετικός ρόλος της Κύπρου αναγνωρίστηκε από όλους τους συνέδρους, και εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες από τη Γραμματεία του ΟΗΕ για την άρτια διοργάνωση.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 04:16:02 PM