Κυπριακή Δημοκρατία

Ειδήσεις


Επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Κούβα - 30/09/2008


Άρχισε χθες η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Κυπριανού στην Κούβα, η πρώτη επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η επίσκεψη άρχισε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του εθνικού ήρωα της χώρας Jose Marti.


Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός είχε συνάντηση στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας με τον κ. Fernando Remirez de Estenoz, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και υπεύθυνου για εξωτερικές σχέσεις.

Ακολούθως ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης κ. Ricardo Alarcon de Quesada. Το απόγευμα ακολούθησε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του, Υπουργό Εξωτερικών της Κούβας κ. Felipe Perez Roque στο Υπουργείο Εξωτερικών και συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας παρέθεσε δεξίωση προς το Διπλωματικό Σώμα προς τιμήν του κ. Κυπριανού, ενώ το βράδυ οι Υπουργοί Εξωτερικών και οι αντιπροσωπείες παρακάθησαν σε επίσημο δείπνο.

Σήμερα ο κ. Υπουργός θα επισκεφθεί την Ορθόδοξη εκκλησία της Αβάνας και θα καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄. Ακολούθως θα συναντηθεί με την Υπουργό Επενδύσεων και άλλους παράγοντες της χώρας.Τελευταία Ενημέρωση στις: 25/04/2016 03:58:26 PM